Elkészítés: A tésztához a csokoládét összetördeljük, vízfürdő fölött felolvasztjuk. A vajat a cukorral krémesre keverjük, egymás után beledolgozzuk a tojásokat. A sütőport elvegyítjük a mandulával, a keményítővel, a fűszerkeverékkel, a liszttel, és ezt is a masszába dolgozzuk. Végül belekeverjük a megolvadt csokoládét.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és belesimítjuk a tésztát. A sütőben kb. 45 percig sütjük. Kivesszük a formából, és hagyjuk kihűlni.
A mázhoz a csokoládét összetördeljük, vízfürdő fölött megolvasztjuk a mogyorókrémmel együtt. Bevonjuk vele a tortát, és hagyjuk megdermedni. A torta tetejét ízlésünk szerint díszítjük. Készíthetünk rá csillagokat marcipánból, megszórhatjuk cukordarával, illetve habrózsákat is nyomhatunk rá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre