A mákropogóshoz morzsoljuk el a lisztet a felkockázott, hideg vajjal. A 70 g mákot daráljuk finomra a porcukorral, majd a tojással, a sóval, az 1 tk mákkal, valamint a lereszelt marcipánnal együtt adjuk a morzsás keverékhez. Gyúrjuk rugalmas, lágy tésztává, és tegyük a mélyhűtőbe 60 percre.
A parféhoz válasszuk szét a tojásokat. Közepes lángon főzzük sűrűre a tejet a mákkal, azután adjuk hozzá a tojássárgájákat, a vaníliarudat, a porcukrot, és vízgőz fölött melegítsük 80 fokosra. Távolítsuk el a belőle a vaníliarudat, majd forgassuk bele a kemény habbá vert tejszínt és tojásfehérjét. Töltsük a keveréket 12 db szilikon muffinformába, és tegyük a hűtőbe, míg megdermed.
A mákropogós tésztáját reszeljük sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük 170 fokon 10 percig. Ezután osszuk el 12 db tányéron, és ültessünk rá 1-1 db mákparfét. Ízlés szerint vaníliasodóval meglocsolva, gránátalmamagokkal díszítve kínálhatjuk.