Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ünnepi leves

MME MME
4/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Két liter vízben feloldjuk az erőleveskockát, hozzátesszük a megtisztított zöldséget, a vöröshagymát és a borsot. Amikor a leves forrni kezd, beletesszük a csirkemellet, és fél óráig főzzük. Közben a margarinból világos rántást készítünk, felöntjük a 2 dl tejjel, és a leveshez öntjük, tovább főzzük kb. 20 percig. Ízlés szerint tovább ízesítjük. A csirkemellet kivesszük, felszeleteljük. A tojássárgát tűzálló tálra tesszük (de ki is lehet hagyni), és állandó kevergetés mellett ráöntjük a levest. A hússzeleteket visszatesszük a levesbe, megszórjuk petrezselyemzölddel, és forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Nagyon egyszerű, mégis finom ünnepi leves. Ki lehet hagyni a tejszínt és a tojássárgát is belőle, úgy is finom. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss