Elkészítés: Két liter vízben feloldjuk az erőleveskockát, hozzátesszük a megtisztított zöldséget, a vöröshagymát és a borsot. Amikor a leves forrni kezd, beletesszük a csirkemellet, és fél óráig főzzük. Közben a margarinból világos rántást készítünk, felöntjük a 2 dl tejjel, és a leveshez öntjük, tovább főzzük kb. 20 percig. Ízlés szerint tovább ízesítjük. A csirkemellet kivesszük, felszeleteljük. A tojássárgát tűzálló tálra tesszük (de ki is lehet hagyni), és állandó kevergetés mellett ráöntjük a levest. A hússzeleteket visszatesszük a levesbe, megszórjuk petrezselyemzölddel, és forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre