Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos ünnepi torta

45 perc
mester
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A különleges kókuszos torta elkészítéséhez a tojásokat felhabosítjuk, és hozzáke­verjük a sűrített tejet (cukrozott). A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, és adagonként a tojásos masszába forgatjuk. A palacsintáénál egy kicsivel sűrűbb állagú tésztát kell kapnunk.
  2. 2 db tepsit kibélelünk sütőpapírral, és rárajzolunk azokra 2-2 db 18 cm átmérőjű kört. Ezekbe merünk 2-3 ek tésztát, és egyenletesen szétkenjük a papíron a körvonalakon belül.
  3. A tésztakorongokat 180 fokra előmelegített sütőben tepsinként kb. 5 perc alatt megsütjük. Ezután a tepsiből kiborítva óvatosan lehúzzuk róluk a papírt, és hagyjuk teljesen kihűlni őket. Ha sülés közben túlnőttek volna az előrajzolt körvonalon, levágjuk őket a megfelelő méretre.
  4. A krémhez kikeverjük a natúr krémsajtot a porcukorral, majd beleforgatjuk a (hideg cukrozatlan) tejszínből vert kemény habot, azután a kókuszreszeléket.
  5. A kókuszos krémmel megkenve egymásra rétegezzük a tésztakorongokat, majd a maradékkal bevonjuk az így kapott tortát. Vastagon megszórjuk kókuszreszelékkel. Tálalás előtt 1 órára hűtőbe tesszük. Díszíthetjük marcipánfigurákkal és friss roz­ma­ring­ágakkal.

    Nézd meg videón, hogy készül a kókuszos ünnepi torta:

Ezek is érdekelhetnek

Friss