hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ünnepi vaníliás-habos torta

60 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 500 ml habtejszín (hulala)
  • 4 dl tej
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • dekor gyöngy

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez.
  2. Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzá kanalazzuk a lisztet, amelyet a habverő segítségével dolgozunk össze. A kész masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és előmelegített sütőben készre sütünk.
  3. Ameddig a torta sül, elkészítjük a krémet. A főzés nélküli pudingport a hideg tejhez hozzáadjuk és krémet készítünk belőle, habverő segítségével. A megsült tortát kihűtjük, félbe vágjuk és a vanília krémmel megtöltjük. 

     

  4. A habtejszínt mély tálba öntjük és felverjük. A habot habzsákba tesszük és a tortát bevonjuk vele. Tetejét dekor gyönggyel díszítjük.

Megjegyzés

Igazi könnyű és mutatós ünnepi desszert. Elkészítése egyszerű, és tortához képest nem túl időigényes. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek