hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ünnepi gesztenyetorta II.

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tortalaphoz:
  • 7 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 28 dkg liszt
  • 14 evőkanál víz
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • A krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 45 dkg gesztenyemassza
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 30 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • rumaroma
  • A gesztenyeszívhez:
  • 30 dkg gesztenyemassza
  • A bevonathoz:
  • 2,5 dl habtejszín
  • 10 dkg csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A kakaós tortalaphoz a lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük. Az egész tojásokat a cukorral 10 perc alatt elektromos habverővel habosra verjük, apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat is. Jó kiverjük, és egy fakanállal hozzákeverjük a szárazanyagokat. 26 cm-es kapcsos formában 180 fokon készre sütjük. Tűpróba!

Először gesztenyeszíveket készítünk. Ehhez a gesztenyemasszát villával összetörjük, meglocsoljuk rumaromával, összegyúrjuk. Dió nagyságú golyókat készítünk, majd csepp alakúra formázzuk. A cseppek szélesebb részét tenyerünkkel megnyomjuk, a hegyesebbik végét olvasztott csokoládéba mártjuk.

A tortakrémhez a pudingot a cukorral és a tejjel megfőzzük, majd kihűtjük. Kikeverjük nagyon habosra a margarint. A gesztenyemasszát összetörjük. Ha kihűlt a pudingunk, hozzákeverjük a margarint, a gesztenyemasszát, a rumaromát és a vaníliás cukrot.

A piskótát 3 lapra vágjuk, a krémmel megtöltjük.

A behűtött tejszínt nagyon kemény habbá verjük, a torta oldalát és tetejét bevonjuk, és habrózsával díszítjük. A habrózsák közé teszünk egy-egy szívet.

A csillagok és kis fenyők készítésekor a csokoládét felolvasztjuk, és fóliára öntjük, egyenletesen elsimítjuk. Amikor majdnem teljesen megdermedt, kicsi csillag- és fenyőformákkal kiszúrjuk, és a tortát díszítjük vele.

Ezek is érdekelhetnek

Friss