Elkészítés: Kenyérsütőbe tesszük a langyos tejet, az olvasztott vajat, a fűszereket, a cukrot, a lisztet és az élesztőt. 1,5 órás keverő-kelesztő programra állítjuk, és az utolsó 5 percben hozzászórjuk az aszalt gyümölcsöt is.
Amikor lejárt a program és megkelt a tészta, olajozott asztalra borítjuk, és 4 felé vágjuk. Ezekből 3-at huzogatva, sodorva kinyújtunk, és megfonjuk. Ennek a közepére kenjük a Nutellát és a 4. részből szintén 3 fonatot sodorva, letakarjuk a mogyorókrémet.
Egész tojással lekenjük, megszórjuk a tetejét díszítésképpen jégcukorral és tört pisztáciával, majd 150 fokra előmelegített sütőben 65 percig sütjük, középső sínen.
Kivesszük, hagyjuk kihűlni, utána szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre