Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ünnepi fűszeres fahéjas tekercs

MME MME
> 90 perc
rafinált
megfizethető
11 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Langyosítsuk meg a tejet, ám de ügyeljünk arra, hogy 40 foknál ne legyen melegebb! Morzsoljuk bele az élesztőt és hagyjuk békén 20 percig.
  2. Tegyük egy robotgép keverőtáljába a lisztet, a cukrot, a sót, a puha vajat, a szobahőmérsékletű tojást és az élesztős tejet. Közepes fokozaton dagasszuk nagyjából 10 percig.
  3. Takarjuk le és tartsuk meleg helyen kb. 1-1,5 órán keresztül, amíg a duplájára nem kel.
  4. Közben keverjük össze a puha vajat a cukorral és a fűszerekkel, melyek arányait a saját ízlésünk szerint állítsuk össze. (fahéj, gyömbér, szegfűszeg, szerecsendió) Ezután tegyük félre.
  5. Borítsuk a megkelt tésztát egy enyhén lisztezett munkalapra, és nyújtsuk 4 mm-es téglalappá.
  6. Spatulával oszlassuk el rajra a fűszeres cukros vajat, majd tekerjük fel.
  7. Vágjuk a hengert 11 egyforma vastag szeletre.
  8. Tegyük egy sütőpapírral bélelt lapos tepsibe a tekercseket karácsonyfa formában elrendezve úgy, hogy 1-2-3-4 tekercs legyen a fa, és egy tekercs a láb. Fontos, hogy a tekercsek között maradjon kb. 3 cm rés, mert kelni fognak.
  9. Takarjuk le és kelesszük meleg helyen 20-30 percig.
  10. Melegítsük a sütőt légkeveréses üzemmódban 180 fokra. Toljuk a tekercseket a sütőbe, majd süssük 15-20 perc alatt aranybarnára.
  11. Közben habverővel keverjük össze a puha vajat a krémsajttal, majd adjuk hozzá a porcukrot.
  12. Húzzuk ki a süteményt a sütőből és várjuk meg, míg kihűlnek.
  13. Kenjük meg a tetejüket krémsajttal, majd szórjuk meg a dekorcukorral.
  14. A sütemény bármilyen reggeli, vendégség, vagy délutáni tea legszebb dísze lesz az ünnepi időszakban.

Ajánljuk még:

POZSONYI KIFLI (PATKÓ) >>> 

RUMOS-MÉZES AMARETTI >>>

EREDETI TIRAMISU >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss