Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ünnepi diós kosárkák

15 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Tészta:
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 25 dkg margarin
  • Töltelékhez:
  • 40 dkg darált dió
  • 30 dkg porcukor
  • 10 dkg savanykás lekvár
  • Tetejére:
  • 1 tábla tortabevonó csokoládé

Elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral és a porcukorral összevegyítjük, majd a tojássárgájákkal és a margarinnal rugalmas tésztává gyúrjuk.
  2. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és alaposan kivajazott, 5-6 cm átmérőjű kosárka formákba tesszük. Minden kosárkába 1-1 kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd beborítjuk a töltelékkel. Ehhez a darált diót elkeverjük a porcukorral, majd a tojásfehérjékből vert kemény habot is beleforgatjuk.
  3. A megtöltött kosárkákat tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt szép pirosra megsütjük. Ha kihűltek, a formákból kiemeljük őket, és csokit csurgatunk a tetejére, esetleg porcukorral is megszórhatjuk. Nagyon finom sütemény, nálunk elmaradhatatlan az ünnepi asztalról.

 

Megjegyzés

Kissé munkaigényes, de megéri mert nagyon finom!! - Szepi Ági

Ezek is érdekelhetnek

Friss