Elkészítés: A piskótához a tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat és a szódabikarbónát, amivel szintén tovább verjük, de csak addig, amíg a tojássárga és az olaj teljesen elkeveredik a fehérjében. Végül kanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet, hogy a hab ne törjön meg.
Kivajazott, lisztezett 26 cm-es tortaformába öntjük, elsimítjuk, és 180 fokon, alsó-felső sütésen aranybarnára sütjük kb. 30 perc alatt, de ez sütőtől függ. Sütőpapírral bélelt tepsiben is süthetjük.
A csokikrémhez a lisztbe keverjük a kakaóport és a cukrot, majd habosra keverjük a tojást, és összedolgozzuk vele. Felhígítjuk tejjel, és lassan, kis lángon elkezdjük főzni, egészen addig, amíg krémessé válik. A krémet főzés közben folyamatosan kevergetni kell, hogy ne legyen csomós. Mikor elkészült, kihűtjük, és ha langyos, belekeverjük a vajat.
A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk majd megkenjük őket a krémmel. Annyit hagyjunk, hogy a torta tetejét és az oldalát is vékonyan be tudjuk vonni vele. A megkent tortát kevés időre a hűtőbe tesszük.
Közben a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, belekeverjük a tejszínt, és habverővel habosítjuk, akkor jó, ha egyenletesen sima az állaga. A tűzről levéve adjuk hozzá az étolajat, ezzel vonjuk be az egész tortát. Azért jó kicsit a hűtőbe rakni a tortát, mielőtt a mázzal leöntjük, mert a hideg tortán hamarabb megdermed a csoki. Ha ezzel kész vagyunk, tegyük vissza a hűtőbe a tortát.
Közben elkészítjük a fehér krémet a díszítéshez. A lisztet kikeverjük hideg tejjel, majd a többit feltesszük forrni, és a pépből sűrű krémet főzünk folyamatos keverés mellett. Kihűtjük, hozzáadjuk a kétfajta cukrot, és tetszés szerint kidíszítjük vele a tortát.
A fehér csokoládét lereszeljük, és azzal is meghintjük a tetejét. Az oldalát én dekorcukorral tettem még hangulatosabbá.