Elkészítés: A zsiradékot gyorsan eldolgozom a többi hozzávalóval, majd a felét egy nagy tepsibe belerakom, a széleit a kezemmel eligazgatom, majd előmelegített 180 C fokos sütőben 12 perc alatt elősütöm.
Ez idő alatt a tölteléket elkészítem: az almákat megpucolom és lereszelem egy olyan tálba, amibe egy nagyobb szűrőt is beleteszek, hogy a levét könnyen ki tudjam nyomkodni. (Az almalét megiszom, isteni!) Hozzáadom a fahéjat, a zsemlemorzsát, végül megszórom a cukrokkal.
A mákos töltelékhez mindent egy tálba teszek, és összekeverem.
A tészta másik felét is kinyújtom, most viszont a széleit késsel egyenesre vágom, mert a maradék tésztából kis csillagokat fogok kiszúrni.
Az elősütött tésztára először a mákos (bejgli) tölteléket terítem szét, erre halmozom az almás tölteléket. A tetejére sodrófa segítségével ráhelyezem a tésztát, a levágott darabokból kiszúrt csillagokat ráteszem a tetejére, tojássárgájával megkenem, és apró pici cukor hópelyhekkel díszítem.
Visszatolom a sütőbe, és 175-180 C fokon készre sütöm. Kihűlés után szeletelem.