Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Undorító körülmények: balatoni vendéglátóhelyet zárt be a Nébih

default user icon
MME
Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményekkel szembesült a Nébih egy Somogy megyei vendéglátóipari egység ellenőrzése során. Komoly problémák voltak az általános higiéniával, továbbá 790 kg élelmiszer forgalomból való kivonását is indokoltnak tartották. Az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették.

Komoly higiéniai hiányosságokat tártak fel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei egy Somogy megyei Balaton-parti vendéglátóipari egység helyszíni ellenőrzése során. A Nébih ellenőrei megállapították, hogy gyakorlatilag minden helyiség koszos és nagyfokú a szennyezettség. A főzőkonyha, a zöldségelőkészítő, a raktár, az áruátvevő és a gyros-előkészítő helyiség padozata zsíros, takarítatlan, oldalfalai mocskosak voltak. Több helyen a technológiához nem kapcsolódó tárgyakat, eszközöket tároltak.

A mosogató feletti mennyezetről pergett a vakolat, a hűtőkamrák teteje poros, a helyiség oldalfalai koszosak voltak. További problémát jelentett, hogy a hűtőterekben eltérő higiéniai megítélésű élelmiszereket, így földesárut, készételt és tejterméket tároltak együtt, kitéve őket a szennyeződés veszélyének. Mindezek mellett az ellenőrök csaknem 500 kg jelöletlen, nem nyomonkövethető fagyasztott gyroshúst és több mint 120 kg jelöletlen, nem nyomonkövethető fagyasztott birkahúst találtak az egységben.

A súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő körülmények miatt a vendéglátóegység működését azonnali hatállyal felfüggesztették, továbbá 28 tétel, mindösszesen 790,49 kg nem nyomonkövethető, lejárt minőségmegőrzési/fogyaszthatósági idejű élelmiszert vont ki a forgalomból, felhasználásukat, forgalomba hozatalukat pedig megtiltotta. Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss