Elkészítés: Az apróra vágott szalonnát üvegesre pirítom, hozzáadom a nyers pálcikákra vágott céklát, a felkarikázott sárgarépát, rövid pirítás után a felkockázott marhahúst is, majd párolom kb. 10-20 percig. A ragut felöntöm a savanyúságok levével (annyi levet kérek a savanyúkhoz, hogy összesen legyen kb 1,5-2 liter, 2/4 rész céklalé, 1/4 káposztalé, 1/4 uborkalé). Félpuhára főzöm, hozzáadom a gyalult káposztát, készre főzöm. Belerakom a karikára váfgott virslit, uborkát, a savanyúkáposztát, olajbogyót és a feldarabolt savanyú céklát. Lassú tűzön hagyom még 10 percig, belekeverem e tejfölt, megszórom az apróra vágott petrezselyemmel és újhagymával (esetleg még kaporral).
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre