Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Újkrumpli nyárson, májjal

MME MME
45 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 szál póréhagyma
  • 15 dkg paradicsom
  • 10 dkg tv paprika
  • 3 ek. olaj
  • 1 teáskanál szárított majoránna
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • A körethez:
  • 50 dkg tisztított újburgonya
  • 12 szelet húsos szalonna
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítés

Előkészítés:
Az újburgonyát megtisztítjuk, de még jobb, ha tisztítva vásároljuk. Sós víz felett szűrőbe vagy gőzölő kosárba téve megpuhítjuk. Amikor megpuhult, kivesszük, de nem szabad, hogy szétessen. A szalonnacsíkokat kettévágjuk. A májat megtisztítjuk, megmossuk. A pórét, a paradicsomot, a paprikát megtisztítjuk, megmossuk, a pórét fél karikákra, a paprikát csíkokra, a paradicsomot cikkekre vágjuk.

Elkészítés:
1. A májat 5 percre forró vízbe tesszük főni, majd lemossuk. A nagyobb darabokat félbevágjuk.
3. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a póréhagymát, majd rátesszük a májat, és 1-2 percen át kíméletesen összepirítjuk. Sóval, majoránnával, borssal, fűszerpaprikával ízesítjük. Ráöntünk 1 dl vizet, belekeverjük a paprikát, a paradicsomot. Nagyon lassan, 5 percig pároljuk, amíg a paprika félkemény lesz. Akkor levesszük.
4. Minden szalonnaszeletkébe begöngyölünk egy burgonyát. A kapott burgonyákat hármasával nyársra húzzuk, és kevés forró olajon, serpenyőben megpirítjuk. Tálaláskor tányérra tesszük a csirkemájat, és rá a sült nyársakat.

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss