Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Újhagymás karalábéfőzelék mogyorós húsgombóccal

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A főzelékhez:
  • 2 fej karalábé
  • 1,5 dl zöldségalaplé
  • 4 szál újhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 15 dkg natúr joghurt
  • frissen őrölt bors
  • A húsgombóchoz:
  • 40 dkg darált pulykahús
  • 1/2 tk őrölt, szárított fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 7 dkg földimogyoró
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés

  1. A főzelékhez a karalábét meghámozzuk, majd kb. 1,5x1,5 cm-es kockákra vágjuk. Egy lábasban feltesszük főzni a zöldségalaplével, az újhagyma felkarikázott fehér részével és a babérlevéllel együtt, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha már kellemesen harapható, a karalábé 1/5 részét kivesszük, és krémesre turmixoljuk. Visszaöntjük a fazékba, és hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a joghurtot. Megsózzuk, megborsozzuk és beleszórjuk az újhagyma felaprított zöldjét. Egyszer hagyjuk felforrni, majd félretesszük.
  2. A húsgombóchoz a sütőt előmelegítjük 190 fokra. A darált húst összekeverjük a fűszerekkel és a mozsárban apróra tört földimogyoróval. A masszából diónyi golyókat formázunk, majd megforgatjuk zsemlemorzsában, és egy sütőpapírral bélelt sütőtálcára tesszük.
  3. A tetejüket egy kevés olívaolajat csorgatunk, majd forró sütőbe toljuk, és 12-15 perc alatt ropogósra, aranybarnára sütjük. A főzeléket a mogyorós húsgombóccal tálaljuk.

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss