Újhagymás-cukkinis csirkecombok

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított csirkecombokat ízesítjük ételízesítővel, pici sóval és borssal, és vékonyan kiolajozott tepsibe tesszük. A cukkinit jó ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk a zöldjével együtt, a vöröshagymát pedig vékonyan félfőre szeljük.

A mártáshoz a joghurtot kikeverjük a tejföllel, ízesítjük a kakukkfű felével, sóval, borssal, fűszerpaprikával, citromlével és mézzel, alaposan elkeverjük.

A húsra rápakoljuk a zöldségeket, megszórjuk a maradék kakukkfűvel, ráöntjük a mártást, és egy picit összeforgatjuk az egészet, hogy mindenhol legyen a szószból. 175 fokra előmelegített sütöbe tesszük lefedve, így pároljuk 1,5 órát, majd a fedőt levesszük, és 200 fokos sütőben szép barnára sütjük.

Megjegyzés

A hús alatt maradt híg szószt besűríthetjük, ha úgy tetszik: a húst kivesszük a tepsiből, és a zöldséges szószt egy kisebb edénybe öntjük, felforraljuk, és kb. 1-2 evőkanál hideg vízzel kikevert keményítővel besűrítjük.
- esztipecsrol

Ezek is érdekelhetnek

Friss