Elkészítés: Újhagymánkat zöldestől felkarikázzuk, a vöröset apróra aprítjuk. Burgonyánkat hámozás után kedves kis kockákra daraboljuk. Elővesszük kedvenc levesesfazekunkat, egy kis olajon megdinszteljük benne a hagymákat, majd meghintjük az ételízesítővel. Felöntjük a tejjel, ráöntünk 1 liter hideg vizet, és fedő nélkül felforraljuk. Beletesszük a krumplit, majd félig lefedve, lassú tűzön derék fél órán át főzzük.
Közben a márványsajtot apróra kockázzuk, és 1 dl tejszínből kemény habot verünk. A másik deci tejszínt a leveshez adjuk, botmixerrel krémesítjük, sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk.
Tálaláskor a forró levest a kemény habbá vert tejszínből szaggatott galuskákkal, a finomra vágott metélőhagymával és a márványsajtkockákkal gazdagítjuk.
Ha van a kezünk ügyében citromfű, pár frissen csípett levélkével díszítsük fel levesünket.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre