Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Újévi malackák

90 perc
egyszerű
megfizethető
15 adag
Hozzávalók
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg főtt burgonya
  • 25 dkg margarin
  • 35 dkg liszt
  • 1 tk só
  • A lekenéshez:
  • 1 db tojás
  • A díszítéshez:
  • 30 szem egész bors

Elkészítés

  1. A túrót és a főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a puha margarint, a lisztet, a sót, és tésztát gyúrunk belőle, majd lefedve egy órára hűtőbe tesszük.
  2. Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, és egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a malackák fejét, az egyik felükön, másfél cm hosszan kivágunk belőle egy kis háromszöget. Lekenjük felvert tojással és  a háromszöget két oldalát befelé hajtjuk (ezek lesznek a fülei).
  3. Kisebb szaggatóval kiszaggatjuk az orrát, szívószállal kiszúrjuk az orrlyukát. Ezt ráhelyezzük a malacka fejének az aljára, majd lekenjük a felvert tojással, és egy-egy egész borsszemmel elkészítjük a szemeit. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjükőket.

10 MENŐ SÖRKORCSOLYA, HA MÁR UNOD A POGÁCSÁT! >>>

11 GYORS ÉS FINOM POGÁCSA KELESZTÉS ÉS HAJTOGATÁS NÉLKÜL! >>> 

Megjegyzés

Egy jó kis móka az elkészítése! - Scsilluka

Ezek is érdekelhetnek

Friss