A túrót és a főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a puha margarint, a lisztet, a sót, és tésztát gyúrunk belőle, majd lefedve egy órára hűtőbe tesszük.
Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, és egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a malackák fejét, az egyik felükön, másfél cm hosszan kivágunk belőle egy kis háromszöget. Lekenjük felvert tojással és a háromszöget két oldalát befelé hajtjuk (ezek lesznek a fülei).
Kisebb szaggatóval kiszaggatjuk az orrát, szívószállal kiszúrjuk az orrlyukát. Ezt ráhelyezzük a malacka fejének az aljára, majd lekenjük a felvert tojással, és egy-egy egész borsszemmel elkészítjük a szemeit. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjükőket.