hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 újévi lencsefőzelék, amiből mindenki repetázik

default user icon
MME
Január 1-jén szinte minden családban készül valamilyen lencsés étel, a babona szerint ugyanis a lencse a sok pénzt, gazdagságot jelképezi. Ha idén te is egy nagy tál lencsefőzelékkel kezdnéd az új évet, akkor válassz a következő jól bevált receptek közül. Ezekkel nem lőhetsz mellé!

Kevesen tudják, de a lencse igen régóta az emberiség egyik legfontosabb tápláléka. Az apró, kavicsra emlékeztető hüvelyes már több mint 10.000 éve szolgálja a javunkat, lát el értékes és nélkülözhetetlen tápanyagokkal.

 

Lencsevásárlásánál figyeljünk oda, hogy tiszta, száraz lencsét vegyünk. Lencsét konzerv formájában is lehet kapni, de annak ízét erősen befolyásolja a folyadék, amiben főzték, tárolják.

A lencsének nincs meghatározott eltarthatósági ideje, mégis érdemes egy éven belül felhasználni a felhalmozott készleteket, ám arra figyeljünk, hogy ne keverjük a régebbi és újabb adagokat, mert a lencse főzési ideje megnő, ahogy öregszik. A lencsét légmentesen zárt edényben tartsuk, hűvös, fénytől elzárt helyen.

A megfőzött lencsét 3-4 napig eltarthatjuk a hűtőben, illetve a fagyasztóban nagyjából fél évig eltartható. Főzés előtt öblítsük át, mert a lencseszemek között gyakorta megbújnak kavicsok, kövecskék.

LENCSEFŐZELÉK>>> 

FEHÉRBOROS LENCSEFŐZELÉK>>> 

TEJFÖLÖS LENCSEFŐZELÉK>>> 

LENCSEFŐZELÉK EGYSZERŰEN>>> 

PIKÁNS LENCSEFŐZELÉK>>> 

HÁZIAS LENCSEFŐZELÉK>>> 

LENCSEFŐZELÉK CSICSERIBORSÓVAL>>> 

MÉG TÖBB LENCSÉS ÉTELT ITT TALÁLSZ! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss