Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Újburgonyás csirkenyárs rukkolás túróval

MME MME
1 5/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg újkrumpli
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg cukkini
  • 10 dkg szárított paradicsom (olajban)
  • 4 evőkanál olaj (a paradicsom fűszeres olaja tökéletes)
  • bors
  • A rukkolás túróhoz:
  • 5 dkg rukola
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg zsírszegény tehéntúró
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyákat megtisztítjuk, megmossuk, ha kell, kettévágjuk. Sós vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük.

Közben a húst nagyobb kockákra vágjuk. A cukkinit megmossuk, ujjnyi vastag karikákra szeljük. A paradicsomot kettévágjuk.

A húst, a cukkinit, a burgonyát, a paradicsomot egy tiszta zacskóba tesszük, az olajat elkeverjük sóval és borssal, a zacskóba öntjük, aminek a száját összefogjuk, és az alapanyagokat jól összerázzuk a fűszeres olajjal. Váltakozva nyársa vagy hurkapálcára húzzuk a zacskó tartalmát.

Grillen megsütjük, közben többször megforgatjuk.

A rukkolás túróhoz a rukkolát kissé összevagdaljuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A túrót, a tejfölt, a fokhagymát és a rukkolát összeturmixoljuk, sóval és a citromlével ízesítjük. Mindenféle sült és grillezett húsokhoz, sült burgonyához jól illik.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss