Elkészítés: A burgonyákat megtisztítjuk, megmossuk, ha kell, kettévágjuk. Sós vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük.
Közben a húst nagyobb kockákra vágjuk. A cukkinit megmossuk, ujjnyi vastag karikákra szeljük. A paradicsomot kettévágjuk.
A húst, a cukkinit, a burgonyát, a paradicsomot egy tiszta zacskóba tesszük, az olajat elkeverjük sóval és borssal, a zacskóba öntjük, aminek a száját összefogjuk, és az alapanyagokat jól összerázzuk a fűszeres olajjal. Váltakozva nyársa vagy hurkapálcára húzzuk a zacskó tartalmát.
Grillen megsütjük, közben többször megforgatjuk.
A rukkolás túróhoz a rukkolát kissé összevagdaljuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A túrót, a tejfölt, a fokhagymát és a rukkolát összeturmixoljuk, sóval és a citromlével ízesítjük. Mindenféle sült és grillezett húsokhoz, sült burgonyához jól illik.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre