A unicorn latte, azaz unikornis latte elnevezésű itallal elsőként a brooklyni The End kávézó rukkolt elő még a tavalyi év során, de fénykorát most éli igazán - írja a TEOL.
Bár az unikornis latte úgy tűnhet, hogy mesterséges összetevőkből készül, valójában teljesen természetes alapanyagokból áll össze. A szivárvány színeiben pompázó tejes csoda gyömbérrel, citrommal, kókusztejjel, mézzel és a színét adó kék algával készül. A tetejét kurkumával és gránátalmaporral hintik meg, illetve ehető virágokkal és vegán dekorpelyhekkel díszítik – ez adja meg unikornis jellegét.
A kávézó tulaja szerint az unikornis latte az összetevőinek köszönhetően az agy tobozmirigyének meszesedése ellen dolgozik, ezáltal tisztábban, frissebben tudunk tőle gondolkodni még a délutáni órákban is. Hát, reméljük, hazánkban is miharabb elterjed... vagy inkább nem?