Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Új, „NoWaste” termékek Magyarország legnagyobb kézműves oldalán

default user icon
MME
NoWaste címmel új kategóriát vezetett be nyáron a meska.hu, az ország legnagyobb kézműves kereskedelmi oldala. A cég célja azoknak a termékeknek az összegyűjtése, megjelentetése, melyeket alkotóik azzal a céllal készítenek, hogy minél kisebb környezetszennyezéssel éljünk. 

Az elmúlt hónapok klímaváltozással kapcsolatos hírei sürgetőek és figyelmeztetőek, kongatják a vészharangot, hogy azonnal cselekedni kell. A portál munkatársai is érzik ennek jelentőségét és úgy gondolják, hogy a leggyorsabb és leghatékonyabb, ha a saját környezetünkön változtatunk.

A legtöbb NoWaste termékkel a műanyagmentesség és a hulladékcsökkentés megvalósítását segítik. Az oldalon jelenleg 3600 alkotó több mint 117.000 kézzel készített egyedi terméke található, melyek közül az oldal a hulladékmenteseket már kiemelten kezeli. Ilyenek például a nylonszatyor-helyettesítő zsákok, az uzsonnacsomagoló eszközök és a bevásárlószatyrok, melyek nagy népszerűségnek örvendenek az oldalon megjelenésük óta. Újdonságok között találhatunk menstruációs bugyit, anyagból készült zsebkendőt, öko arctisztítót és olyan fogrémet is, melynek tubusa visszaváltható és a krémben felhasznált anyagok is természetek.

A meska.hu dolgozói számára eddig is fontos volt a környezettudatosság, az új kategória létrehozásával pedig további céljuk az, hogy minél szélesebb körben eljuthassanak az újdonságok a felhasználókhoz. Véleményük szerint jelen helyzetben az egyéni felelősség rendkívül fontos. Az anyagok felhasználása, újrahasznosítása és a termékek hosszú élettartama mind segít a környezetterhelés csökkentésében.

Az utóbbi időben rengeteg cikk és szakmai anyag jelent meg arról, hogy hogyan élhetünk olyan életet, mellyel mi magunk is teszünk a környezetünkért. Ezt lehetőleg még MA (!) kezdjük el, mert a hulladékmentes életmód a környezettudatos hétköznapok mellett ahhoz is hozzájárul, hogy teljesebb életet élhessünk, hozzájárulva a bolygónk egyészségének javításához – vallják a portál készítői.

Ennek érdekében augusztus végi ovi-iskolakezdő hírlevelüket is NoWaste szemléletben állították össze, olyan termékeket ajánlva, melyek hosszú távon használhatóak, akár generációk számára is.

A meska.hu  ezzel az új kategóriával szeretne részt venni abban a szemléletformálásban, mely már rövidtávon is megváltoztatja a fogyasztói szokásokat. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss