Néhány évvel ezelőtt Jamie Oliver azért töltött hónapokat az Egyesült Államokban, hogy felkutassa a klasszikus amerikai konyha rejtett titkait, ami nem feltétlenül a köztudatban élő gigantikus adagokban megjelenő gyorsakajákat jelenti. Kíváncsi volt, hogy mégis mitől lesz igazán izgalmas és finom az a bizonyos oldalas, vagy azt, hogy mi fán terem a hamisíthatatlan barbecue és egy jó szaftos hamburger.
A Jamie Oliver's Diner filozófiája egy látszólag igen egyszerű elgondolásra épült, aminek az egyik legfontosabb eleme az, hogy szerethető street food ételeket kínáljon a lehető legjobb alapanyagokból, eredeti recepteket felhasználva. A mesterszakácsról egyébként köztudott, hogy rajong a klasszikus amerikai comfort ételekért.
- Az volt az elképzelésem, hogy egy olyan dinert hozok létre, ahol az étlapon ízletes finomságokat talál a vendég. Klasszikus amerikai ételekkel pakoltuk tele, ami tökéletesen mutatja, hogy teljesen más az amerikai konyha, mint amilyen sztereotípia él sokak fejében. A csábító falatok mellett természetesen gondoltunk az egészséges salátákra is, mindezeket pedig a legjobb alapanyagokból készítjük el vendégeinknek - mondta Jamie Oliver.
Nem olyan régen a The Sun brit napilap arról cikkezett, hogy Jamie még korábban becsődölt étteremlánca a mai napig milliárdokkal tartozik különféle szolgáltatóknak. A pontos lebontásból néhány konkrétumot is közölt akkor az újság, így nem csoda, hogy többen is felháborodtak új étteremláncának megnyitása hallatán. Mi azért bízunk benne, hogy azóta már sikerült rendezni a nézeteltéréseket, és huzamosabb ideig élvezhetjük a klasszikus amerikai konyha izgalmas ízvilágát.