Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Uborkás burgonyasaláta

MME MME
4/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A burgonyát megmossuk, és héjastól, sós vízben kb. 20-25 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, megtisztítjuk, hagyjuk kihűlni, majd karikára vágjuk. Az uborkát megmossuk, leszárítjuk, és vékonyra gyaluljuk. Az almát megmossuk, szárazra töröljük, gerezdekre vágjuk, kicsumázzuk, és a gerezdeket héjastól vékony szeletekre metéljük. A hagymát megtisztítjuk, és zöldjével együtt felaprítjuk.

Elkészítés: A citromlevet beleöntjük a tejfölbe, hozzáadjuk a mézet, megsózzuk, borsozzuk, és az egészet jól kikeverjük. A burgonyát, az uborkát, az almát, a hagymát mély salátástálba tesszük, leöntjük az öntettel, és lazán összekeverjük. A snidlinget leöblítjük, felaprítjuk, a salátára szórjuk, és tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 215 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss