Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tzatziki uborkatekercsben

120 perc
rafinált
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az uborkát zöldséghámozóval egyenletes csíkokra vágtam. A közel azonos méretűeket különtettem a hengerekhez, a többit felcsíkoztam (zsülienre). Az uborkát megsóztam (külön a hengereknek valót is), és 1 órát állni hagytam.

A salátának valót kinyomkodtam, a hengerek alkotórészeit leitattam.

Bekevertem a tzatzikit tejföllel, kevés mustárral, a felaprított kaporral, fokhagymaporral és a borssal.

A zselatint felfőztem vízzel, majd a hengereknek való uborkák végeire cseppentettem keveset, és megformáltam a hengereket. A többi zselatint a tzatzikihez kevertem, majd beletöltöttem kiskanállal a hengerekbe. Hűtőbe raktam, ahol 1 éjszakát pihent. Még így is engedett kevés levet, így legközelebb nem töltöm meg a hengereket, csak több órás állás után.

A hengerek tetejét csipetnyi kaporral díszítettem.

Megjegyzés

Az étel látványa legalább olyan fontos, mint az íze. Erre legjobb példa ez a finom és mégis szemrevaló saláta. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss