Elkészítés: A combokat a forgójánál 2 darabra, a mellet kb. 3 felé darabolom, a szárnyak végét a forgónál levágom, a húsdarabokat besózom.
A tyúk bontásakor a far részén lévő bő zsiradékot aprítom, kisütöm, a kisült zsiradékban megdinsztelem a kockázott vöröshagymát, fokhagymát. A húsdarabokat magas hőfokon a hagymás zsiradékban kevergetve átpirítom. Meghintem bőven őrölt paprikával, hozzáadom a lecsóalapot, kevés majoránnát és borsot, a bort ráöntöm, fedő alatt elkezdem párolni.
Az elpárolgott folyadék mennyiségét szükség szerint többször pótolom, mindig annyit, hogy a hús kb. félig legyen csak a folyadékban. A párolás közben többször is zsírjára sütöm, így főzöm teljes puhulásig (vastag aljú edényben jó készíteni, abban nem tud leégni könnyen).
A szokástól eltérően a végén kb. 1 teáskanál lisztet kikeverek kb. 1 dl vízzel, jól összeforralom. Így szaporítom a szaftját, egyben lágyítom az ízeket. Nálunk így jobban kedveli a család, nem muszáj követni.
Nokedlivel vagy főtt tésztával tálalom. Külön tejfölt, savanyúságot vagy gyümölcsbefőttet kínálok hozzá.