hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tűzoltó szelet, a meggyes-pudingos csoda

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • A tészta hozzávalói:
  • 23 dkg finomliszt
  • 2 kk sütőpor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 12 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • A töltelék tetejére:
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg finomliszt
  • 1,5 tk őrölt fahéj
  • A töltelék hozzávalói:
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 4 ek cukor
  • 1, 5 tk őrölt fahéj
  • 7 dl meggybefőttlé
  • 7 dl meggybefőtt
  • A tetejére:
  • 1/2 liter habtejszín

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, sütőpapírral fedett 20×30 cm-es tepsibe nyomkodjuk (elég lágy a tészta, nem igazán nyújtható).

A levét a befőttnek leszűrjük, majd 7 dl vízzel kiegészítjük. Az általam eltett, magozott meggyet használtam.

Így egy másik üvegből ki tudtam egészíteni a meggylét. Rárakjuk a kimagozott meggyet. Ezután a vanília pudingot, a cukrot és a fahéjat a meggy levével felfőzzük, még melegen a tésztára öntjük.

Utána a töltelék tetejére valókat összekeverjük.

Egy morzsalékos tészta lesz, amit a meggyleves pudingra rámorzsolunk. 190 fokra melegített sütőben 35 perc alatt kisütjük.

Amikor kihűlt, 1/2 liter növényi tejszínt felverünk, és a tetejére tesszük, majd megszórjuk fahéjjal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss