Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tüzes pecsenye

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A chilipaprikát hosszában ketté vágjuk, kimagozzuk, megmossuk és apró kockákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk, a vöröshagymát lereszeljük. Egy tálban összekeverjük a chilit, a hagymákat, a paradicsomszószt, a worcestershire szószt, a citromlevet és az olívaolajat. 
  2. A húst megmossuk, leitatjuk róla a felesleges vizet,  vékonyan felszeleteljük, sózzuk és megszórjuk borssal, majd a hússzeletek mindkét oldalát bekenjük az elkészített szósszal, és legalább egy órára hűtőbe tesszük.
  3. A hússzeleteket tepsibe fektetjük, melléjük szórjuk a zsálya leveleket, aláöntjük a száraz fehérbort, befedjük alufóliával, és a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Nagyjából 30 perc múlva levesszük a fóliát és pirosra sütjük. Ízlés szerint salátával vagy burgonyával tálaljuk.

MÉG TÖBB ISTENI RECEŐT SERTÉSHÚSBÓL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss