A salátához lecsepegtetjük a babot és a kukoricát, egy salátástálba tesszük, hozzáadjuk a felkarikázott hagymákat, a kisebb kockára vágott paprikát.
Ezután megöntözzük a borecettel, citromlével, olajjal, megszórjuk a sóval, borssal, cukorral és jól átforgatjuk. Hidegre tesszük, (amíg a hús elkészül) hogy kicsit egybeérjenek az ízek.
A darált húshoz hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet, sót, borsot, a finomra vágott chilit vagy a paprikakrémet, tojást és jól összedolgozzuk.
Ezután olajos kézzel kb. diónyi gombócokat formálunk és mindegyiket egy-egy hajszálvékony szalonnaszeletbe burkoljuk, fogvájóval megtűzzük. A gombócokat olajjal megkent alutálcára sorakoztatjuk és grillrácson 20-25 perc alatt megsütjük.
A mártáshoz finomra vágjuk a rozmaringot, a hagymát és a chili paprikát, majd a ketchuppal elkeverjük.
A piros-ropogósra sült húsgombócokat a tarka salátával tálaljuk, és a csípős szószt, mártogatónak kínáljuk mellé.
Kínálhatunk hozzá tortillát is, amihez 30 dkg lisztet, 1 tk sóval, oregánóval, 4 ek olajjal és 1,2 dl langyos vízzel összegyúrunk. Nyolcfelé osztjuk, kör alakúra, papírvékonyra nyútjuk, majd száraz forró serpenyőben vagy grill lapon oldalaként egy perc alatt kisütjük.