hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tűzdelt pulykacomb pecsenye

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag

Elkészítés

  1. A comb bőrét lehúzzuk, kicsontozzuk. A bőrt, és a csontot levesbe, vagy alaplébe tudjuk felhasználni. A húst vagy a természetes bontási lehetőségek (hártyák) mentén vágjuk darabokra, vagy felszeleteljük.
  2. A fokhagymát gerezdjeire bontjuk, a gerezdeket hosszában átvágjuk. A szalonnát fokhagyma méretű vékony csíkokra vágjuk. A pulykahús darabokat megtűzdeljük a fokhagymával, és a szalonnával.
  3. Vékony pengéjű késsel lyukakat szúrunk beléjük, és beledugdossuk őket.  
  4. Megszórjuk körben sóval, szárnyas fűszerkeverékkel, és kevés olvasztott zsírban, vagy olajban egy éjszakán át hűtőben pihentetjük. 
  5. Másnap magasabb falú tepsi aljára sorakoztatjuk, és fólia alatt, majd a legvégén a fóliát levéve kisütjük. 
  6. A sütési idő, a sütőtől függően kb. 35-45 perc. 
  7. A fűszeres pecsenyezsírról ne felejtkezünk meg! Reggelire, vagy vacsorára friss puha kenyérrel felséges!

Megjegyzés

A legegyszerűbb pulykasültek egyike. Bármilyen ünnepi asztalon megállja a helyét. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss