Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tűzdelt pisztráng citromágyon brokkolipogácsával

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 egyforma tisztított pisztráng
  • 2 szál sárgarépa
  • frissen őrölt bors
  • 2 citrom
  • 1/2 dl olívaolaj
  • A körethez:
  • 40 dkg brokkoli
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt szerecsendió
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott, leszárított pisztrángok egyik oldalát éles késsel centinként beirdaljuk, majd a meghámozott, vékony szeletekre vágott répával megtűzdeljük, sózzuk, borsozzuk. Ezután a megmosott citromot felszeleteljük, olajozott tepsibe tesszük, ráfektetjük az előkészített pisztrángot, meglocsoljuk olívaolajjal, és 180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

Közben a körethez a megmosott brokkolit sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, kihűtjük, késsel apróra vagdaljuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, sót, borsot, a zúzott fokhagymát, őrölt szerecsendiót és annyi zsemlemorzsát, hogy könnyen keverhető, de ne lágy fasírtmasszát kapjunk. Ezután vizes kézzel nagyobb dió nagyságú darabokat csípünk belőle, kigömbölygetjük, tenyérrel meglapítjuk, és serpenyőben forró olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük. Ha elkészültek, lecsepegtetjük, papírszalvétával bélelt tányérra tesszük.

Tálaláskor a brokkolipogácsákat a sült citromszeleteket tányérra tesszük, ráfektetjük a forró pisztrángot. Azonnal kínáljuk.

Megjegyzés

Arra figyeljünk, hogy a hal húsát a csontig vágjuk be, a csontot ne vágjuk át. A pisztráng sütési idejét tartsuk be, mert száraz a húsa, gyorsan túlsül, és nem lesz szaftos, ízletes.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss