Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tüskés pulyka paradicsomos mártással

MME MME
5/5
120 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A mézet, kakukkfüvet, kb. egy kiskanál mustárt, olajat kikeverünk kenhető sűrűségűre. A masszával bekenjük a pulykamellet. Ha van időnk, hagyhatjuk pácolódni.
Tepsibe helyezzük a pulykát, majd előmelegített sütőbe tesszük és lefedjük fóliával. Fél órát hagyjuk párolódni, majd levesszük a fóliát, és tovább sütjük. Ezen szakaszban folyamatosan locsoljuk tyúkhúsleves kockából készített levessel, hogy ki ne száradjon. Egy kg pulyka kb. másfél órát sül. Ha megsült, a tepsiben maradt szaftot oreganóval, paradicsompürével sűrítjük.

Megjegyzés

Mindig ugyanolyan finom, elrontani nem lehet. Azért tüskés a neve, mert a kakukkfű olyan, mint a fenyőfa tüskéje. Só nem szükséges. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss