Elkészítés: A zsemléknek levágjuk a tetejét úgy, hogy az alja nagyobb legyen, majd kézzel kiszedjük a belsejét. Kikent tepsibe rakjuk az aljakat (csak akkora legyen a tepsi, amivel megtelik).
A cukrot a tojásokkal jól kikeverjük, hozzáöntjük a tejet és a vaníliás cukrot, összekeverjük.
A túrót villával összetörjük. A kiszedett zsemledarabokra öntünk annyit a tojásos tejből, hogy pépes legyen, ehhez
hozzákeverjük a túrót és ízlés szerint mazsolát. A túrós masszát töltjük a tepsibe lévő zsemlékbe.
A maradék tojásos tejbe egyenként belemártjuk a zsemletetőket, és ráhelyezzük a túróval töltött zsemlékre. A megmaradt többi tejet viszont ráöntjük a tepsibe lévő zsemlére.
15 percet hagyjuk állni, hogy kicsit megszívja a zsemle, és úgy tesszük be a forró sütőbe. Szép pirosra sütjük, tetejét megszórhatjuk porcukorral.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre