Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túróval és sajttal töltött gomba

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
1 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A zöldségeket megmossuk és szárazra töröljük. A fokhagymát és a hagymát felaprítjuk. A pritaminpaprikát kis kockákra vágjuk, a sajtokat lereszeljük. A bazsalikomot felaprítjuk, és a felét félretesszük a tálaláshoz.
  2. Egy serpenyőben felhevítünk egy kevés olívaolajat. Közepes lángon megpirítjuk a hagymát, majd a fokhagymát. Ha megpirultak (kb. 5 perc), hozzáadjuk  a pritaminpaprikát. Megsózzuk, és pirítjuk azt is kb. 4-5 percig. Ha kész, félretesszük, és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
  3. Egy keverőtálban összekeverjük a túrót, a parmezánt, a tojást, a megpirult zöldségeket, és a felaprított bazsalikomot.
  4. Egy kevés olívaolajat csepegtetünk a gombafejek tetejére, megsózzuk, megborsozzuk. A gombákat megtöltjük a sajtos töltelékkel, rákanalazunk a marinara szószból, és megszórjuk mozzarellával. Sütőpapírt teszünk a tepsibe, megkenjük olívaolajjal, és 20-25 perc alatt készre sütjük a gombákat. Ha kész, bazsalikomlevelekkel táláljuk.

    GOMBA - EBÉDRE, VACSORÁRA >>> 

    DARÁLT HÚSSAL TÖLTÖTT GOMBAFEJEK >>> 

    SPENÓTOS TÖLTÖTT GOMBA DIÓS TÉSZTÁVAL >>> 

 

Megjegyzés

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss