Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrótorta VI.

MME MME
1 3/5
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csomag zselatinport kb. 2 dl hideg vízben alaposan elkeverem, és félreteszem kocsonyásodni. A 3 dl porcukrot 5 tojássárgájával, 2 vaníliás cukorral és a margarinnal habosra keverem. A túrót krumplinyomón áttörve apránként hozzáadom és elkeverem. Majd az 5 tojás keményre vert habját lassan hozzáadom. A már megkeményedett zselatint kb. 2 dl forró tejben feloldom, és a többihez öntöm. A tortalapot tortaformába teszem, a túrókrémet ráöntöm. Ízlés szerint bármilyen gyümölcs tehető rá. Hűtőbe rakom, és kb. 1 óra múlva tehető rá gyümölcszselé is, miután megdermedt a túró.

Megjegyzés

Lehet tepsiben is készíteni, így több szelet lesz belőle. Akár tortaformában, akár tepsiben készítem a süteményt, én mindig magam sütöm a piskótát, és csak 3 tojásból, vagyis fele adag tésztából. Én a gyümölcs levét is felhasználom, amihez kis tasak szintelen tottrazseléport teszek, és az ott leírt módon készítem el. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss