Elkészítés: A tésztához a puha margarint a többi hozzávalóval gyorsan összedolgozom, és egy sütőpapírral alul kibélelt kapcsos kerek 26 cm-es formába nyomkodom. Előmelegítem a sütőt 180 C fokra, és ebben 10 percig elősütöm a tésztát.
A túrótöltelékhez a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verem. Egy másik nagyobb tálban a többi hozzávalót keverem össze, végül ebbe forgatom bele a fehérjehabot is.
Az elősütött tésztát kiveszem a sütőből, azonnal rákenem a sárgabarack lekvárt. Ezt követi a túrókrém fele, amit szépen elsimítok rajta. Körkörösen rákanalazom a meggylekvárt, és erre óvatosan kanalazom a megmaradt túrókrémet úgy, hogy elfedje a meggyes részeket.
Visszatolom a sütőbe, és 180 C fokon 70 percet sütöm. Ha megsült, a karimát lefejtem róla, és csak teljes kihűlés után szeletelem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre