hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrótorta őszibarackkal

MME MME
2 4.4/5
90 perc
rafinált
olcsó
Hozzávalók
  • a tésztához: 25 dkg liszt,
  • 7 dkg cukor,
  • 1 tojás,
  • 12 dkg vaj,
  • késhegynyi sütőpor,
  • 1 zacskó vaníliás cukor,
  • csipetnyi só,
  • a töltelékhez: 75 dkg tehéntúró,
  • 1 üveg őszibarackbefőtt,
  • 3 tojás,
  • 7 dkg vaj,
  • 15 dkg cukor,
  • 1 zacskó vaníliaízű pudingpor,
  • 1 zacskó vaníliás cukor,
  • reszelt citromhéj

Elkészítés

A lisztet a cukorral, vaníliás cukorral, hideg vajjal, tojással, sütőporral és sóval tésztává gyúrjuk. Lefedve, 30 percre hűtőszekrénybe állítjuk. Az őszibarackbefőttet lecsöpögtetjük. Az omlós tésztát 34 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk és kibéleljük vele egy 26 cm átmérőjű tortaforma alját és oldalát. Villával többhelyütt megszutkáljuk és forró sütőben 5 percig elősütjük. Közben a vajat kikeverjük a cukorral, a zacskó vaníliás cukorral és a tojások sárgájával. Hozzáadjuk az átpasszírozott tehéntúrót, a pudingportés a reszelt citromhéjat. Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. A túrókrémet 1 cm vastagon a tésztára simítjuk és kirakjuk a gyümölccsel. Rásimítjuk a maradék túrókrémet és közepesen forró sütőben 70-80 percig sütjük. Ha szükséges, a sütési idő második felében alufóliával betakarjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss