hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrótorta kukoricapehellyel

MME MME
4.2/5
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: A vajat a csokoládéval együtt felolvasztjuk vízgõz fölött. Belekeverjük a kukoricapelyhet. Egy sütõpapírt vagy alufóliát vajjal megkenünk és rányomunk 12 csokis halmocskát... A megmaradt kukoricás masszát beletöltjük, és jól lenyomkodjuk. A hûtõbe tesszük. A zselatint fél dl vízben feloldjuk, és állni hagyjuk. A cukrot a tojássárgákkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet és az áttört túrót. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint kis lángon folytonos keverés mellett felolvasztjuk, majd ha már nem forró, néhány evõkanál túrómasszát elkeverünk benne. Ezután összeforgatjuk a maradék túrómasszával és a tejszínhabbal. A krém egyik felét a kukoricás alapra kenjük. Rátesszük a cseresznyét és erre a megmaradt túrókrémet. A tortát legalább 1 órára hûtõbe tesszük, végül feldíszítjük a csokis kukoricahalmokkal. Nagyon mutatós. Valentin-nap alkalmából szív alakú formában szoktam elkészíteni.

Megjegyzés

Nekem eddig mindig bejött... - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss