Elkészítés: A kekszet egy nagyobb tálban összetörjük, és hozzákeverjük a kakaóport. A vajat kissé megolvasztjuk, és a kekszmorzsára öntjük, összedolgozzuk. Az így kapott tésztát egy kissé kiolajozott tortaformába nyomogatjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, hogy szépen összeálljon.
A túrót áttörjük, hozzákeverjük a porcukrot, a citromhéjat és a kandírozott gyümölcsöket. A hideg tejszínt habbá verjük, és lazán a túróhoz keverjük, majd egyenletesen eloszlatjuk a tortaformában a krémet a tésztán. 12 órára hűtőbe tesszük.
Éles késsel körbevágva elválasztjuk a formától a tortát, mielőtt szétkapcsoljuk. Reszelt csokiforgáccsal díszítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre