Elkészítés: A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, ha szükséges, gyúrunk hozzá még egy kevés lisztet, majd kinyújtjuk, és az előre kivajazott 22 cm-es formába simítjuk úgy, hogy kb. a forma feléig felérjen az oldalakon a tészta.
Előmelegített sütőben 10 percet sütjük. (Ha felpuklisodik, azt vissza tudjuk nyomni, szerintem nem kellenek pitesúlyok bele.)
A krémhez minden hozzávalót egy tálban egyneművé keverünk, majd az elősütött tésztára merjük (jó folyós) úgy, hogy az oldalán felkúszó tészta pereméig érjen a lötty.
90-100 percig sütjük 190 fokos sütőben. Ha a teteje elkezdene ideje korán pirulni, tegyünk rá egy darab alufóliát (ne közvetlenül, hanem a formára). A vége előtt pár perccel levehetjük, hogy szépen megpiruljon a teteje.
Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre