hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrótorta eperrel

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 24 cm-es formához:
  • 20 db babapiskóta
  • 10 dkg vaj
  • A túros töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl víz
  • Valamint:
  • 10 g porzselatin
  • 1 dl víz
  • 3 dl habtejszín
  • eper

Elkészítés

Elkészítés: A babapiskótát alaposan összemorzsoljuk, majd a felforrósított vajat hozzáöntjük és összekeverjük. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük, és tenyérrel belelapogatjuk a vajas-babapiskótás keveréket. Ezután legalább 30 percre betesszük hűtőszekrénybe.

A pudingport simára keverjük a vízzel, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ezután teljesen kihűtjük.

Egy keverőtálba beletesszük a túrót, a porcukrot (ízlés szerint lehet több cukrot is tenni), a vaníliás cukrot, majd belereszeljük a citrom héját, és belenyomjuk a citromlevet. Ezután robotgéppel simára keverjük.

A teljesen kihűlt pudingot hozzátesszük a túrós krémhez, majd szintén robotgéppel simára keverjük.

1 dl vizet felforralunk, majd a tűzről levéve, hozzáadjuk a porzselatint, és addig keverjük, hogy teljesen feloldódjon. Ezután teljesen kihűtjük, majd szintén hozzáöntjük a túrós krémhez, és jól összekeverjük (lágyabb masszát fogunk kapni).

A habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként, fakanállal, óvatosan a túrós krémhez keverjük.

A tortaformában lévő piskótás alapot körben kirakjuk félbevágott eperszemekkel, majd belekanalazzuk a túrós krémet. Tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd legalább 2 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt a tortát ízlés szerint megszórjuk tortadarával, és eperszemekkel díszítjük, majd éles késsel felszeletelve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss