Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrótorta citromfagyival

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 17 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 tojás sárgája
  • 1 citrom héja
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 5 evőkanál búzadara
  • 18 dkg cukor
  • 1 citrom leve
  • 2 csomag vaníliás cukorral
  • 4 tojás
  • A tálaláshoz:
  • citromfagyi

Elkészítés

Elkészítés: 1. A lisztet egy nagy tálban keverjük el a sütőporral, a reszelt citromhéjjal, sóval, porcukorral, majd dolgozzuk el benne a margarint és a tojás sárgáját. A keveréket hűtőben pihentessük, amíg elkészül a töltelék.

2. A 4 tojást (a tésztából kimaradt fehérjét hozzáadva) habosítsuk fel a cukorral. Az áttört túróhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a búzadarát, a citrom levét és a felvert tojásokat.

3. A 3 milliméter vastagságúra nyújtott tésztát terítsük kikent, kilisztezett tepsi (a peremet is kenjük, lisztezzük) aljára, majd öntsük bele a túrós tölteléket. Előmelegített, 160°C sütőben süssük 40 percen keresztül.

4. A langyos tortaszeleteket 1-1 gombóc citromfagyival kínáljuk.

Megjegyzés

Ha nem fogy el azonnal, sütőben újramelegítve még néhány napig finom, a fagylalt miatt pedig nem lesz száraz.

Fotó: Carte d´Or - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss