Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrótorta áfonyával

MME MME
120 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót a tojásokkal, a cukrokkal, a vajjal és a tojások sárágájával, egy botmixerrel összetirmixoljuk, krémesítjük. Ha elérte a vaníliás krétúróhoz hasonlatos állagot, egy csomag zselatinport is hozzádolgzunk a botmixerrel.
  2. Egy 18 cm-es, kapcsos tortaformát vékonyan kikenünk vajjal, majd beleöntjük a túrós masszát, elsimítjuk és kb, órára a hűtőbe tesszük. 
  3. Az idő leteltével kivesszük a tortánkat a hűtőből, és ráborítjuk, majd szépen elegyengetjük, és kissé belenyomkodjuk az áfonyaszemeket, és pár órára még visszatesszük a hűtőbe. 
  4. Tálalás előtt egy melegvizes szivaccsal áttörtöljük a tortafománk oldalsó keretét, hogy könnyebben lapttintható legyen, majd kinyitjuk, és óvatosan lehúzzuk a  torotaformát.Langyos vízbe mártott, éles késsel szeletelve tálaljuk.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST A VIDEÓN! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss