Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós zöldségtorta

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg finomliszt
  • 12,5 dkg vaj + a kenéshez
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1-2 kávéskanál só
  • A töltelékhez:
  • 2 csokor újhagyma / 20 dkg póréhagyma
  • 25 dkg cukkini
  • 1 kápia paprika
  • 10 dkg (fagyasztott) zöldborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • bors
  • bors majoranna
  • kakukkfű
  • A túrós krémhez:
  • 25 dkg joghurt
  • 25 dkg natúr joghurt, esetleg tejföl
  • 2 tojás
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet megsózzuk, gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, összedolgozzuk a tésztát. Fóliába csomagolva 30 percig a hűtőben pihentetjük.

A hagymákat megmossuk, felkarikázzuk, ugyanígy járunk el a hámozatlan cukkinivel is, a paprikát pedig kis kockákra vágjuk.
Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát és a cukkinit, hozzáadjuk a fagyasztott borsót, a paprikát, fűszerezzük, és 5 percig pároljuk fedő alatt, majd még 5 perc alatt elfőzzük a levét.

Egy piteformát kikenünk vajjal. A tésztát kör alakú lappá nyújtjuk úgy, hogy a formában pereme is legyen, majd belehelyezzük a sütőedénybe. Sűrűn megszurkáljuk az alját és az oldalát.

Összekeverjük a krém hozzávalóit, beleforgatjuk a zöldségeket, majd a tésztára simítjuk.

200 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt megsütjük, majd langyosan tálaljuk, de hidegen sem utolsó!

Megjegyzés



További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss