Elkészítés: A tésztához az élesztőt pici cukorral elkevert langyos tejbe morzsoljuk, felfuttatjuk. A lisztet a dagasztógép táljába szitáljuk, hozzáadjuk a maradék cukrot, a tojássárgáját, az olvasztott vajat, végül a felfutott élesztőt. Bedagasztjuk a tésztát a géppel. Letakarva meleg helyen kelesztjük.
A töltelékhez a túrót áttörjük, összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a búzadarával és az apróra vágott aszalt sárgabarackkal.
A tésztát 12 egyenlő részre vágjuk. Lisztezett munkalapon egyenként gombócokat formázunk, és megint kelesztjük.
Ezután köralakura kinyútjuk, és a közepükre 1-1 adag tölteléket halmozunk.
A tészta széleket összehúzzuk,és gombóccá formázzuk, majd finoman ellapítjuk. Körben ollóval 7-8 szirmot bevágunk. Ezeket kiforgatva (a töltelék felfelé álljon) sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A tojást elkeverjük, a tésztákat megkenjük, és a közepére durvára tört natúr pisztáciát szórunk.
Előmelegítet langyos 150 fokos sütőbe toljuk, majd a hőt megemeleve 180 fokon 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre