Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós virágok kelt tésztából

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál búzadara
  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • A tetejére:
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál natúr vágott pisztácia

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához az élesztőt pici cukorral elkevert langyos tejbe morzsoljuk, felfuttatjuk. A lisztet a dagasztógép táljába szitáljuk, hozzáadjuk a maradék cukrot, a tojássárgáját, az olvasztott vajat, végül a felfutott élesztőt. Bedagasztjuk a tésztát a géppel. Letakarva meleg helyen kelesztjük.

A töltelékhez a túrót áttörjük, összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a búzadarával és az apróra vágott aszalt sárgabarackkal.

A tésztát 12 egyenlő részre vágjuk. Lisztezett munkalapon egyenként gombócokat formázunk, és megint kelesztjük.

Ezután köralakura kinyútjuk, és a közepükre 1-1 adag tölteléket halmozunk.

A tészta széleket összehúzzuk,és gombóccá formázzuk, majd finoman ellapítjuk. Körben ollóval 7-8 szirmot bevágunk. Ezeket kiforgatva (a töltelék felfelé álljon) sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A tojást elkeverjük, a tésztákat megkenjük, és a közepére durvára tört natúr pisztáciát szórunk.

Előmelegítet langyos 150 fokos sütőbe toljuk, majd a hőt megemeleve 180 fokon 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Megjegyzés

Mindig találok az elrakott receptjeim között ötletes tésztákat. Ez az egyik, ami nagyon finom, és illik húsvétra. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss