Elkészítés: A finommetéltet enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
A tojások sárgáját 4 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral sűrűn folyósra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, az áttört túrót, a mazsolát meg a búzadarát. Reszelt citromhéjjal ízesítjük, belekeverjük a jól lecsöpögtetett tésztát, végül a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
Egy 20X30 cm-es tepsit kiolajozunk, morzsával megszórunk, majd 3 réteslapot belesimítunk úgy, hogy a közeket egy kevés olajjal meglocsoljuk,
morzsával megszórjuk. A tölteléket egyenletesen ráhalmozzuk. A maradék réteslapokkal befedjük, miután rétegenként megolajoztuk.
Sütőben közepesnél kicsit nagyobb lángon sütjük.
Ha kissé kihűlt felszeleteljük, tetejét megszórjuk porcukorral. Vaníliasodót is készíthetünk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!