Elkészítés: A puha margarint a többi hozzávalóval összegyúrom, szép fényes tésztát kapok, ami elválik az edény falától. Gombóccá formálom, és fél órára a hűtőbe teszem.
A túrós töltelékhez a túrót krumplinyomón áttöröm, a többi hozzávalót belekeverem.
Egy 28 cm-es kapcsos tortaformát kis margarinnal kikenek, és a tésztát belenyomkodom úgy, hogy legyen 1 cm-es pereme.
A sütőt 180 fokra előmelegítem.
A nyers tésztára ráöntöm a túrós tölteléket, és szépen kör alakban áfonyával és koktélcseresznyével díszítem. Legalább 60 percig sütöm.
Ez idő alatt elkészítem a főzős vaníliás pudingot. Ha ilyen széles formába sütjük, elfér rajta dupla mennyiségű puding is.
Ha megsült a süti, rákanalazzuk még melegen a vaníliapudingot, elsimítjuk, majd lehűtjük és kakaóport hintünk rá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre