Túrós torta

MME MME
120 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • citrom
  • liszt
  • sütőpor
  • vaj
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • tojás
  • körte
  • cukor
  • citromlé
  • körtepálinka
  • lekvár
  • zselatin
  • túró
  • citrom
  • tej
  • habfixáló
  • kakaópor

Elkészítés

Előkészítés: A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A lisztet összekeverjük a sütőporral. Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A piskótához a vajat habosra keverjük, beledolgozzuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és egymás után a tojásokat. Hozzáadjuk a citrom héját, a lisztes keveréket. Alaposan összekeverjük, és a formába simítjuk. A sütőben kb. 30 percig sütjük (tűpróba!). A formában hagyjuk kihűlni. A körtéket meghámozzuk, hat gerezdre vágjuk, magházukat kiemeljük. A körtéket annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. Belekeverjük a cukrot, a citromlevet, és kb. 4 percig főzzük. Hagyjuk kihűlni. A túrókrémhez a zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk 4 evőkanál vízbe. A túrót áttörjük, összekeverjük a cukorral és a citromlével. A körte főzőlevét leszűrjük, és a zselatinhoz öntjük. Felforrósítjuk, és a túróhoz keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a túróba forgatjuk. A csokoládés krémhez a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és beleszitáljuk a kakaóport. A tortát (nem vesszük le róla a forma oldalát) megcsepegtetjük a körtepálinkával, megkenjük a lekvárral, és kijelölve a szeleteket, rárakosgatjuk a körtegerezdeket. Rásimítjuk a túrókrémet, végül a csokoládés krémet. A tortát legalább 2 órára hidegre tesszük. Tálaláskor a szeleteket kijelölve tejszínhabot nyomunk a szélére.

Megjegyzés

1 szelet: 1846 kJ/441 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss