Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós-habos palacsinta karamellás banánnal

75 perc
egyszerű
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • 150 g liszt
  • 1 db tojás
  • 1 tk cukor
  • 1 csipet só
  • 3 dl tej (ha sűrű, hozzáadunk szénsavas ásványvízet)
  • A sütéshez:
  • 1 ek olaj
  • A túrós töltelékhez:
  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom lereszelt héja
  • A karamellizált banánhoz:
  • 15 dkg kristálycukor
  • 6 dkg vaj
  • 3 db érett, de kemény banán

Elkészítés

  1. A hozzávalókat egy keverőtálába öntjük, és egy konyhai robotgép segítségével kikeverjük a  tésztát, majd a hagyományos módon kisütjük a palacsintákat.  
  2. A töltelékhez a túrót habosra keverjük a tojások sárgájával, a porcukorral, vaníliás cukorral, lazítjuk a kemény habbá vert tojásfehérjével, és ízesítjük a reszelt citromhéjjal.
  3. A karamellizált banánhoz, egy lábasban borostyán színűre karamellizáljuk a cukrot, majd hozzáadunk egy pici vizet, valamint a vajat.
  4. Amikor a cukor és a vaj felolvadt, beletesszük a meghámozott és szeletekre vágott banánokat. Átforgatjuk, és 1-2 perc alatt összefőzzük. A palacsintákat megtöltjük a túrós töltelékkel és a karamellás banánnal.

Még több palacsintát találsz itt >>> 

Megjegyzés

A túrós tölteléket tovább ízesíthetjük aprított lime levéllel, vagy citromfűlevéllel. A babánt poharas desszertként is tálalhatjuk. Ebben az esetben főzőtejszínnel sűrítsük, és rummal, citromlikőrrel, stb. ízesítsük, tálaláskor tejszínhabbal díszítsük. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss