A töltelékhez a túrót habosra keverjük a tojások sárgájával, a porcukorral, vaníliás cukorral, lazítjuk a kemény habbá vert tojásfehérjével, és ízesítjük a reszelt citromhéjjal.
A karamellizált banánhoz, egy lábasban borostyán színűre karamellizáljuk a cukrot, majd hozzáadunk egy pici vizet, valamint a vajat.
Amikor a cukor és a vaj felolvadt, beletesszük a meghámozott és szeletekre vágott banánokat. Átforgatjuk, és 1-2 perc alatt összefőzzük. A palacsintákat megtöltjük a túrós töltelékkel és a karamellás banánnal.
A túrós tölteléket tovább ízesíthetjük aprított lime levéllel, vagy citromfűlevéllel. A babánt poharas desszertként is tálalhatjuk. Ebben az esetben főzőtejszínnel sűrítsük, és rummal, citromlikőrrel, stb. ízesítsük, tálaláskor tejszínhabbal díszítsük. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!